woensdag 18 september 2013

Breaking: Friese Pers Boekerij oernommen troch Krijgsman yn Tiel

Leeuwarden, 18 september 2013

Beste auteur van Friese Pers Boekerij/Uitgeverij Noordboek,

De activiteiten van Friese Pers Boekerij (FPB) en Uitgeverij Noordboek (Noordboek), tot nu toe onderdeel van NDC mediagroep, zijn met ingang van heden overgenomen door Krijgsman Public Warehousing in Tiel, het bedrijf dat al enige jaren onze particuliere bestellingen verzorgt.

De firma is al meer dan dertig jaar actief op het gebied van de opslag en distributie van boeken. De nieuwe aandeelhouders van NDC mediagroep maakten eerder dit jaar bekend zich nadrukkelijker te willen toeleggen op de kernactiviteiten van het bedrijf. Sindsdien vonden gesprekken plaats over de overname van (activiteiten van) FPB en Noordboek.

Met de overname door Krijgsman Public Warehousing, kunnen de activiteiten van FPB en Noordboek worden voortgezet. Twee van de drie huidige werknemers, productiecoördinator Tjeerd Jan Hobma en uitgever Andries de Haan, maken de overstap naar de nieuwe eigenaar. Jelma Knol blijft nog enige maanden in dienst van NDC mediagroep om lopende zaken af te handelen. Wij bedanken haar voor haar grote inzet en betrokkenheid in de afgelopen twintig jaar.

In praktische zin verandert er weinig, behalve dat de nieuwe eigenaar niet de volledige boekenvoorraad heeft overgenomen. Met name de oudere, minder courante titels blijven in bezit van NDC mediagroep. De betreffende auteurs worden uiteraard als eerste benaderd met de vraag of zij de restvoorraad of een deel daarvan willen overnemen.

De nieuwe eigenaar zal onder de namen Friese Pers Boekerij en Uitgeverij Noordboek met Andries de Haan als uitgever regionale boekuitgaven op de markt brengen. Krijgsman Public Warehousing en NDC mediagroep hebben afspraken gemaakt over het plaatsen van advertenties voor de boekuitgaven in de Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden. Uiterlijk 1 december 2013 volgt een verhuizing van FPB en Noordboek naar een zelfstandig kantoor in Leeuwarden.

Uiteraard houden wij u op de hoogte van relevante ontwikkelingen. Wij gaan vol vertrouwen de toekomst tegemoet en hopen van harte dat u dat samen met ons wilt doen.

Met vriendelijke groet,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten